Klára, naše první Večernice

Klára, naše první Večernice

Z Kláry (i Olího) vyzařuje taková energie, že s nimi chcete být prostě pořád. Klidná, veselá, inspirativní. Její tipy na jídelníček pro miminka  jsem si ukládala od samého začátku. Občas jsme si napsaly a tak nějak vzdáleně souzněly. Klára miluje vačení, pečení a pokud chcete tip na dobré bistro, zaručeně Vám dobře poradí! Klára s partnerem Petrem, vydali na konci loňského roku knihu Studio Cookbook. O jejich cestě si teď můžete něco přečíst.

"Jsem teď hlavně máma, máma kterou baví vařit pro své dítě,  je to čistá radost, protože je vidět jak to miluje a užívá si každé jídlo, které dostane. Fakt si užívá i jídlo venku, za což jsem fakt vděčná, protože to je to co mě baví. Ochutnávat, doporučovat a hodnotit. Petr pořád říká, že bych měla dělat ombudsmana, kterého by si podniky najímaly. Haha uvidíme, třeba jednou."

 

 

Klárko, jaký jídlo ti v poslední době udělalo radost?

Kdybych měla vybrat jen jedno, tak by to byla rozhodně špenátová palačinka s angreštovým džemem v Etapě, ta byla fakt skvělá. Miluju palačinky na slano, děláme si je doma často. A tahle bylo jednoznačně ta nejlepší, kterou jsem kdy měla! Doufám, že ji na menu ještě aspoň jednou stihnu. 

Vydali jste s Petrem knihu o jídle. Povíš nám, jak jste se k tomu dostali? 

Kája a Teo (aka In August) nás oslovili, že by chtěli vydat Studio Cook Book  jestli bychom jim nepomohli. Já se s nimi znám už dlouho, ještě z doby kdy jsem pracovala v liberecké Mikyně a oni tam jezdili na brunche a Petr do toho tak hezky zapadl, líbí se jim co dělá, kde pracoval a myslím hlavně jeho radost z vaření vegetariánských jídel. 



Plánujete nějaký další projekt?

Další společný projekt by se mi líbil! Uvidíme:))

V poslední době vzniká v Praze spousta kvalitních míst jako je Alma, Bjukitchen nebo Šodó bistro... Čím myslíš, že to je? 

Já jsem za to tak vděčná. Je skvělé, kolik nových míst vzniká, každým dnem otevře nové Kro u nás ve Vršovicích, na to se moc těším. A čím si myslím, že to je? Vypadá to, že v Praze je spoustu podniků, ano samozřejmě je. Ale těch dobrých? Těch tolik není! A ti, co ty nový a dobrý otevírají to moc dobře vědí. Vědí, že ta díra a poptávka tady je. 


Vnímáš nějaké trendy v kuchyni - 
důraz na lokálnost, omezení plýtvání..?

Rozhodně. Je to velmi důležité. A já sama tak žiju. Domu nakupujeme jen lokální věci od místních farmářů. A podle toho si vybíráme i podniky, kde jíme. Kdo mě zná moc dobře ví, že si na kvalitu fakt potrpím. 

Byli jste letos na dovolené? A jak si užíváš lokální kuchyně, když cestuješ? Inspiruješ se pak doma?

Po dlouhé době jsme teď byli na dovolené, která nebyla jen o jídle 😅, protože my normálně jezdíme jen za jídlem. Teď nás čeká Kodaň. Tam se moc těším. Kodaň je vždycky největší inspirace. A ano samozřejmě se vždycky inspirujeme. 

Máš pro nás tip na podniky, které v září v Praze, Liberci nebo Brně nevynecyhat? 

V Praze rozhodně Alma a jak už jsem říkala, každým dnem se bude otevírat nové Kro, na to se moc těším. A nesmím zapomenout na Cafe Hrnek, budou mít 28.9. narozeninový brunch a jako každý rok budou švestkové knedlíky! 

V Liberci to vždycky byla a vždycky bude Mikyna. A my při zastávce v Brně nikdy nevynecháme Eggo. 

Stala jsi se naší Večernicí, MOONIA je lokální značka, pracuji s vybranými materiály, Zajímalo by mě, jaký je Tvůj vztah k odpovědnému životnímu stylu? Co funguje u tebe? 

Můj i Oliho šatník je celý udržitelný. Nakupujeme jen sustainable kousky. O každém kousku co koupím hodně přemýšlím. Hlavně u Oliho nakupuju tak, aby se všechno dalo nosit se vším a fakt se naplno využilo. Spoustu oblečení dědíme po kamarádkách a samozřejmě Vinted každý večer před spaním, dalo by se říct, že už je to závislost. Můj šatník je opravdu o pár kouscích, mám to tak, že když se mi něco líbí, chci to nosit často. 

 

A na závěr pár FUN FACTS:

Moje guilty pleasure je smažák v housce

Když jsem byla malá, chtěla jsem být učitelkou ve školce

Poslední skvělá kniha, kterou jsem četla byla … teď čteme každý večer Skutečné pohádky pro děti od Báry Davidové. Myslím, že už lepší knížka pro děti nemůže být napsaná. Je opravdu nádherná. 

Kdyby měl den víc hodin, víc toho sním. 

Jídlo, který připravuju minimálně jednou za týden jsou těstoviny se sardinkama a paprikovou omáčkou z dm :D!

  

Nejoblíbenější MOONIA kousek je košile Pocket 

 

Všechny produkty

Košile Pluto

Běžná cena
od 2.890,00 Kč
Sleva
od 2.890,00 Kč
Běžná cena
Vyprodáno
Zobrazit ve vašem prostoru, načte položku v okně rozšířené reality
za 

Košile Merkur

Běžná cena
2.990,00 Kč
Sleva
2.990,00 Kč
Běžná cena
Vyprodáno
Zobrazit ve vašem prostoru, načte položku v okně rozšířené reality
za 

Košile Mars s límcem

Běžná cena
2.790,00 Kč
Sleva
2.790,00 Kč
Běžná cena
Vyprodáno
Zobrazit ve vašem prostoru, načte položku v okně rozšířené reality
za 
Ušetřete 7%

Lněné kimono MOON

Běžná cena
2.790,00 Kč
Sleva
2.790,00 Kč
Běžná cena
2.990,00 Kč
Vyprodáno
Zobrazit ve vašem prostoru, načte položku v okně rozšířené reality
za